Prodavati turističke proizvode i usluge na internetu nije lako, ali će vaš račun u banci biti srećan kada to naučite!

Da li se suočavate sa nedovoljnom popunjenošću soba i malim brojem prodatih aranžmana? A šta ako biste mogli da duplirate prodaju, i to pomoću sopstvenog znanja?


Master trening predstavlja najsveobuhvatniju obuku za primenu internet marketinga u turizmu. U pitanju je izuzetno obiman program obuke koji po količini a naročito vrednosti znanja koje donosi prevazilazi postdiplomske studije na fakultetu, te otuda i nosi naziv Master trening.

Učesnici Master treninga imaće priliku da uđu u suštinu internet marketinga u turizmu, naprave strategiju i kreiraju online putanju za svoj turistički biznis. Učesnici će se upoznati se svim najbitnijim alatima koji su im potrebni za realizaciju kompletne internet marketing strategije.


Zašto je ova obuka važna za sve u turizmu?

 

Danas u turizmu postoji termin “Digital Travel Cycle” koji označava celokupnu putanju gosta koju on pređe od trenutka kada je prvi put čuo za vašu ponudu, preko dolaska na sajt, pozivanja telefonom, rezervacije, njegovog dolaska i boravka.

Suština kvalitetnog internet marketinga u turizmu je da osmisli i kreira tu putanju gosta i konvertuje ga od nezainteresovane individue do stalnog gosta koji se zadovoljan vraća i preporučuje našu ponudu.

Mora se postaviti sistem koji će identifikovati svaki korak na toj putanji gosta i koji će ga uvek vraćati na pravi put, ako pokuša da skrene sa istog. To je sistem koji nije usmeren na lajkove statusa i broj poseta na sajtu već broj konkretnih rezervacija.

A da li ste čuli za prodajni levak, ili sales funnel?

Kada jednom kreiramo putanju gosta neophodno je da nju postavimo u takozvani levak online promocije i prodaje. Taj levak se, u osnovi, sastoji od 4 faze: Awareness, Interest, Consideration, Booking. Sve su to faze u putanji našeg potencijalnog gosta, a u svakoj od tih faza se koriste različiti alati, pristupi i strategije.


Ukoliko niste napravili prodajni levak za svoj online marketing i niste napravili “putanju svog gosta”, vrlo je moguće da ili ne postižete dovoljno efekata od internet marketinga ili da to veoma skupo plaćate, a možda imate i najgori scenario - dajete dosta novca u internet marketing ali efekata nema.
Ali, da biste kreirali svoj prodajni levak i kroz njega uspešno sprovodili sve više i više gostiju potrebno je da imate i dosta tehničkog znanja. Između ostalog, potrebno je da poznajete kreiranje i uređivanje sajtova, oglašavanje na društvenim mrežama, SEO, E-mail marketing, content marketing, Google AdWords, Google Analytics i još dosta toga.
 
Sve ovo zvuči veoma komplikovano ali suštinska znanja koja će vam pomoći da sve ovo primenite na vaš biznis možete dobiti preko ovog specijalnog Master treninga koji možete završiti preko interneta, od kuće ili preko telefona, kada i kako to vama odgovara, kroz video i tekstualne lekcije. 
 
Učesnici ove obuke imaće priliku da uđu u suštinu internet marketinga u turizmu, nauče da osmisle i kreiraju svoju strategiju i kreiraju online putanju za svoj turistički biznis. Učesnici će se upoznati se svim najbitnijim alatima koji su im potrebni za realizaciju kompletne internet marketing strategije. 
 
Nakon obuke polaznici će biti osposobljeni da sami osmisle i kreiraju svoj prodajni levak i da implementiraju sve potrebne elemente u svakom koraku na online putanji turiste. 
 
Sve ovo obradiće se uz minimum teorije i na konkretnom primeru iz prakse.

Koje oblasti će se konkretno obraditi na obuci?

 •  Ciklus gosta i prodajni levak u turizmu
 •  Kakav turistički sajt treba da bude
 •  Wordpress
 •  SEO (onpage i offpage) optimizacija sajtova
 •  Pojam Landing strane
 •  Važnost HTML-a i CSS-a
 •  Osnove Google Analytics-a
 •  Uvod u Facebook oglašavanje (struktura kampanje, tipovi kampanje, targetiranje, budžet,...)
 •  Canva - alat za kreiranje vizuala
 •  Google Adwords Display kampanje
 •  E-mail marketing i Mail Chimp
 •  Google AdWords Search kampanje
 •  Analitika i optimizacija Facebook oglasa
 •  Analitika i optimizacija Adwords oglasa
 •  MailChimp optimizacija kampanja
 •  Google Analytics - nastavak
 •  URL označavanje
 •  Facebook Remarketing
 •  AdWords Remarketing
 •  Postavljanje i merenje konverzija


Pored navedenih lekcija biće i mnogo dodatnih materijala i bonus sadržaja, a tu su i testovi i zadaci za proveru napredovanja.

Ko realizuje obuku?

Obuku realizujem ja, Milan Stojković, turizmolog i osnivač agencije Etourism Consulting, specijalizovane za internet marketing u turizmu. Do sada smo imali uspešnu saradnju sa više od 60 domaćih i stranih klijenata kojima smo pomogli da dođu do više gostiju, povećaju prodaju soba i aranžmana i unaprede svoje poslovanje.


Poslednjih godina sarađujemo sa klijentima širom sveta. Imamo klijente u Australiji, Italiji, Kolumbiji, Americi, Čileu…


Osnivač sam sajta “Turizam i putovanja”, napisao sam nekoliko eBook-ova na temu e-marketinga u turizmu, redovni predavač na konferencijama, direktor e-Turizam konferencije...

A šta kažu dosadašnji polaznici?

"Ja sam oduševljen Vašim izlaganjem a još više sam oduševljen sa stvarima koje ste nam preneli i pokazali. Želeo bih da naglasim da do sada nisam bio niti na jednom trentingu ili seminaru koji do te mere i tih detalja prikazuje šta je potrebno uraditi. Obično su to teoretske obuke iz kojih jako malo može da se izvuče ali Vaša obuka je otvorila potpuno nove vidike u poslovanju. Bili ste direktni i na primerima nam pokazili šta je sve potrebno da uradimo.“ - Ivan Savkić, vlasnik Hotela Vigor


"Sve na seminaru je bilo objašnjeno jasno, koncizno, razumljivo čak i nekome ko se prvi put susreće sa ovom temom." - Irena Stanojković, Metropol Palace Hotel 


"Zaista sam zadovoljan treningom, ispunio je moja očekivanja. Unapredio sam ranije stečena znanja i naučio dosta novih i korisnih stvari, praktično primenljivih u poslu. Video lekcije su sveobuhvatne i na što prostiji način se objašnjavaju malo kompleksnije stvari tako da se mogu shvatiti bez obzira na prethodni nivo znanja. Nakon ovog treninga imam ideju kako nastupiti na tržištu." - Miloš Živanović, Balkan Holidays

Gde, kada i kako se realizuje obuka?

Ne postoje bilo kakvi fiksni termini, sve je u potpunosti fleksibilno i vi sami određujete tempo i način rada.


U pitanju je online trening, sve lekcije su već snimljene a vi ih možete pregleđivati beskonačno puta, premotavati i slušati kada i koliko želite. Trening je prilagođen i za mobilne uređaje tako da lekcije možete pratiti i sa telefona.


Dakle, lekcije možete prelaziti u sobi, kancelariji, u prevozu i gde god imate telefon i internet.


Svakako, savetujem da ne pravite velike pauze kako biste održali kontinuitet zbog kompleksnosti materije, kao i da lekcije pratite kada ste sami u tihoj prostoriji, kako vas ništa ne bi ometalo.

Cena?

Cena ove obuke je 90 eura


Eturizam Master Trening je definitivno najkvalitetniji edukativni sadržaj koji postoji o e-turizmu. Praktične veštine koje ćete dobiti sa ovom obukom će vam doneti više gostiju ali i bolji posao u turizmu. Edukativna vrednost ove obuke ekvivalentna je celoj godini na nekom od fakulteta, a o aktelnosti i primenljivosti stečenih znanja ne treba ni trošiti reči.


U pitanju je veoma ozbiljna i intenzivna obuka, kakvu ne možete dobiti ni na jednom drugom mestu. Novac uložen u ovu obuku će vam se isplatiti već kroz prvih nekoliko rezervacija koje ostvarite znanjima stečenim na obuci.

Šta ako ne budete zadovoljni?

Razmišljate da li se investicija u ovaj trening isplati?


Sa Master treningom ništa ne gubite! Jednostavno, ako ne budete zadovoljni ovom obukom vratiću vam novac! Nećete morati da navodite svoje razloge. Jednostavno zatražite povratak i u roku od 10 dana novac će biti refundiran.


Razlog za ovakvu "politiku" je što sam 100% siguran u kvalitet ovog treninga.


Da biste ostvarili pravo na povratak novca potrebno je samo da zahtev podnesete u roku od 10 dana od startovanja treninga.